Dit zijn Sheedz

Gepubliceerd op 6 november 2023 om 10:17

Creatief met meetkunde? Doe het met Sheedz. Vergroot je kennis, inzicht en creativiteit. Met de vijf slimme vormen van Sheedz bouw je niet alleen de mooiste geometrische lichamen, maar ook elegante lampen en fantasierijke dierenfiguren.

De basis ligt in de vijf plastic vormen van Sheedz, zoals afgebeeld. De flapjes worden naar binnen gevouwen en met een elastiekje worden twee flapjes aan elkaar gezet. Gereedschap is niet nodig. Alleen wat Fingerspitzengefühl en je fantasie.

Naast de gelijkzijdige driehoek en vierkant, maken de regelmatige vijfhoek en twee ruiten de Sheedz collectie compleet. Deze ruiten zijn uiteraard geen regelmatige veelhoeken, maar wel bijzonder; de verhouding van diagonalen zijn bij de ene ruit  en bij de andere ruit gelijk aan de gulden snede. Een wiskundedocent zal begrijpen dat die waarden geen toeval zijn!

Verkrijgbaar in vijf vrolijke kleuren om vorm te geven aan je ruimtefiguren. Zo kun je je ideeën kleurpatronen geven en stylen zoals je wilt.

De combinaties zijn eindeloos. Niet alleen liggen de in de wiskunde bekende vormen binnen handbereik, zoals de platonische,
archimedische en Johnson lichamen, maar ook vormen die spanning opleveren. Doordat de stukjes buigzaam zijn, kun je stiekem ook nog creatiever zijn dan de meetkunde eigenlijk voorschrijft.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.