Pip de Pup uitgelaten over SchoolSheedz

Gepubliceerd op 6 november 2023 om 10:50

Tijdens de NVvW jaarvergadering brengt Pip laatste nieuws: School-Sheedz is in aantocht! Bezoekers van de jaarvergadering lezen deze scoop als eerste in het Polygoonjournaal.

Als oude honden blaffen, is het tijd om uit te zien maar deze jonge hond brengt goed nieuws. Naast het maatwerk van workshops en lessen van Sheedz, komen er nu ook lespakketten beschikbaar. Met School-Sheedz kan de leraar zelfstandig en zonder bergen voorbereiding een leuke les, praktische opdracht of project geven, en dat geheel wiskundig verantwoord.
Pip de Pup is zelf vooral laaiend over de les waarin hij figureert. In het lessenpakket Dierenfiguren maken worden platonische en archimedische lichamen gebruikt als basis voor fabelachtige dieren, beter bekend als Fabelz. Pips lijf is gemaakt van een kuboctaëder en zijn kop van een octaëder. Losse Sheedz voor pootjes en oren geven al snel de aanblik van een dier.

De feestelijke lancering van de lespakketten zal plaatsvinden tijdens de Nationale Wiskunde dagen op 5 en 6 april 2024. Hier zullen niet alleen de lespakketten voor het eerst te bekijken zijn, docenten kunnen ook zelf de handen uit de mouwen steken bij o.a. het bouwen van een manshoog polyeder cluster van Sheedz lichamen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.